Kategorie

playlista

niedziela, 26 czerwca 2016

BROWNIE Z KASZY JAGLANEJ wersja FIT

Składniki:

- ½ szklanki kaszy jaglanej
- ½ szklanki cukru brązowego/brzozowego 
- ½ szklanki mleka
- 50 ml oleju rzepakowego
- 3 jajka
- laska wanilii/ekstrakt z wanilii 
- ½ szklanki kakao
- duża garść orzechów włoskich i migdałów

Przygotowanie:

Do gotującej się wody (1 szklanka) wsypujemy kaszę jaglaną, gotujemy ok 10-15 min. Następnie studzimy ją.
Grubo siekamy migdały i orzechy.
Do kaszy dodajemy wszystkie składniki (oprócz orzechów i migdałów) i blendujemy. Masę przekładamy do małej foremki (ciasto nie wyrośnie) i posypujemy orzechami i migdałami.
Pieczemy w 180 st C przez 40-45min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz