Kategorie

playlista

piątek, 3 lutego 2017

Pełnoziarniste penne z kurczakiem i szpinakiem

Składniki (2 porcje) : 
- 200 g kurczaka
- szpinak świeży lub mrożony 150g
- makaron pełnoziarnisty penne 150g
- jogurt naturalny 20 ml
- ząbek czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz

1) Gotujemy makaron penne al dente 
2) W tym samym czasie kroimy kurczaka w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię (ja sobie podsmażyłam bez tłuszczu na patelni grillowej) . Smażymy kilka minut, gdy się przyrumieni przekładamy do miseczki.
2) Na tą samą patelnię wrzucamy szpinak, posiekany czosnek oraz jogurt naturalny. Doprawiamy i smażymy całość aż szpinak się lekko podsmaży a nadmiar wody odparuje.
3) Po kilku minutach dorzucamy kurczaka i mieszamy całość. Podajemy z makaronem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz