Dziś zrobiłam na obiad pyszną i do tego zdrową zupę brokułową. Zawiera bardzo mało kalorii i szybko się ją przygotowuję. Postanowiłam więc, że się z Wami podzielę tym przepisem.
Składniki
na ok. 4 porcje:- 1 główka brokuła
- 2 średnie marchewki
- 1 cebula
- 500 ml bulionu
- 100 ml mleka
- łyżka jogurtu greckiego
- sól i pieprz
- pestki dyni
Przygotowanie:
1. Marchewki, cebulę i brokuła myjemy i obieramy.
2. Brokuła dzielimy na
różyczki, marchewki i cebulę kroimy na większe kawałki.
3. Cebulę i marchewkę wkładamy do garnka z bulionem a po chwili dokładamy brukała. Gotujemy warzywa aż będą miękkie.
4. Kiedy nasza zupa ugotuję się blendujemy całość. Dodajemy mleko, jogurt grecki i blendujemy jeszcze przez chwilę na gładką masę.
3. Cebulę i marchewkę wkładamy do garnka z bulionem a po chwili dokładamy brukała. Gotujemy warzywa aż będą miękkie.
4. Kiedy nasza zupa ugotuję się blendujemy całość. Dodajemy mleko, jogurt grecki i blendujemy jeszcze przez chwilę na gładką masę.
5. Podajemy z pestkami dyni oraz pieczywem lub grzankami.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz